Belföld

Fegyver került elő egy gönyűi férfi autójából

A 42 éves férfi beismerte, nyolc éve birtokolja az autójában lévő fegyvert. A vásárlásáról semmilyen papírja nincs, eladásra akarta vinni, véletlenül maradt a kocsijában.

2013. május 31-én este érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Nagyszentjánoson egy autóban éles lőfegyver van. A gépkocsi tulajdonosa átadott egy elöltöltős 50–es caliberű fekete lőporos replika fegyvert az őt igazoltató redőröknek, akik az  utastérben lőport, egy doboz ólomlövedéket, két doboz csappantyút és éjjellátó távcsövet is találtak.

A férfi elmondta, a fegyver nyolc éve a tulajdonában van, eladásra akarta vinni, véletlenül maradt a gépjárműben. A fekete lőport és az ólomgolyókat Szlovákiában vásárolta.

A házkutatás során  trófeákat, egy 45 cal. elöltöltős pisztolyt, egy 22-es puskát, 158 db ólomlövedéket, száz db flóber riasztó patront és gyutacsot, sörétes és puska lőszereket, fegyver- és céltávcsövet foglaltak le a rendőrök. A 42 éves gyanúsított egy sörétes vadászfegyverre rendelkezik tartási engedéllyel.

A Győri Rendőrkapitányság P. Szabolcs gönyűi lakos ellen lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt, szakértő bevonásával folytatja a vizsgálatot – írja közleményében a kapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik