Belföld

Tovább késik az igazi nyár

A hét második felétől már 26 fokot is mérhetünk.

A változóan felhős ég mellett délelőtt több lesz a napsütés, majd erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és már többfelé számíthatunk esőre, záporra, főként keleten zivatarok is kialakulnak. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, olykor meg is erősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lesznek. A hőmérséklet délután 17, 22, késő este 12, 17 fok között alakul.

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, átmenetileg azonban rövidebb, hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8,13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 21 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön napközben, kora este erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul. A hőmérséklet emelkedik, csütörtökön már 25 fokot is mérhetünk.

Péntektől további javulás várható: egyre többet süthet a nap, és a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik