Belföld

Fölényes jobbikos győzelem vasárnap

Valasztas(2)(960x640)(6).jpg (választás)
Valasztas(2)(960x640)(6).jpg (választás)

Három független jelölttel szemben választották meg a jelenlegi alpolgármestert Monorierdőn.

Szente Béla jobbikos alpolgármester lett Monorierdő új polgármestere, miután megelőzve három független riválisát fölényesen nyert a vasárnapi időközi választáson – közölte az elsődleges eredményt a község jegyzője.

Vargáné Vass Éva tájékoztatása szerint a voksoláson a több mint 3500 választópolgár közül 1406-an jelentek meg, ami körülbelül 40 százalékos részvételnek felel meg.

A négy polgármester-jelölt közül Szente Béla, Monorierdő jobbikos alpolgármestere 635 szavazattal (a leadott voksok 45 százalékával) nyert. A második helyen Molnár László (357 voks), a harmadikon Nagy Lászlóné (287 szavazat), a negyediken Zoltai László (110 voks) végzett, mindhárman függetlenként mérették meg magukat – tette hozzá a jegyző.

A közel 4400 lakosú Pest megyei községben azért kellett időközi választást kiírni, mert Juhász Sándor független polgármester márciusban lemondott posztjáról. A volt polgármester azzal indokolta döntését, hogy hosszú távon nem látja biztosítottnak a község működőképességének fenntartását, részben azért, mert nem kapott kellő támogatást a képviselőktől.

A távozó polgármester feladatait teljes jogkörrel a 2010 óta alpolgármester, független képviselő Páczi Antal vette át. Az ő kezdeményezésére az április 2-ai ülésen még egy alpolgármestert választott a testület, Szente Béla jobbikos képviselőt, aki mostantól polgármesterként dolgozhat tovább.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik