Belföld

Bemutatkozik Sanghaj a Szegedi Tudományegyetemen

Konfuciusz-Intezet-Szegeden(210x140)(3).jpg (Konfuciusz Intézet Szegeden)
Konfuciusz-Intezet-Szegeden(210x140)(3).jpg (Konfuciusz Intézet Szegeden)

Huszonkét sanghaji felsőoktatási intézmény és 5 középiskola képviselői egész napos oktatási kiállításon mutatják be június 10-én Szegeden a kínai kultúra és oktatás működésének rendszerét.

A „2013 Education Fair Sanghai China” című kiállítást Magyarországon először Szegeden rendezik meg – adja hírül az SZTEinfo. A bemutatkozás célja, hogy tovább fokozza a kulturális és oktatási együttműködést Magyarország és Kína között, és elősegítse a két ország hosszú távú, mindkét fél számára előnyös kapcsolatának ápolását.

A rendezvény nem csupán oktatási szempontból, hanem a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása miatt is kiemelkedő fontosságú, amit az is mutat, hogy több magas rangú kínai vezető is jelezte részvételi szándékát. A rendezvény fővédnöke Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke, a Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testületének elnöke.

Június 10-én, hétfőn délelőtt 10 órakor Botka László szegedi polgármester hivatalában fogadja és köszönti a vendégeket, majd 11 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezik meg a kiállítás megnyitó ünnepségét. A rendezvényen részt vesz Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, és Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik