Belföld

60 ezer forintos álomfizetés

Hatvanezer forint is lehet álomfizetés. Legalábbis ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a komlóskai polgármesteri hivatal végzett a településen dolgozó közmunkások körében.

A Népszabadság online kiadása készített riportot a zempléni faluban. Köteles László polgármester azért volt kíváncsi arra, mit gondolnak saját jövőjükről a közfoglalkoztatottak, mert a 300 lakosú településen, ahol a közmunka szinte az egyetlen kereseti lehetőség, a közelmúltban többféle foglalkoztatási program indult el. Ezeknek köszönhetően azoknak a helyieknek, akik egyébként segélyen élnének, szinte folyamatosan van munkájuk. Mostanában már a környékbeli településekről is toboroznak munkaerőt, sőt volt olyan időszak, hogy nyolc betöltetlen álláshely volt a faluban.

A felmérés tanúsága szerint a nyolc általánost végzett dolgozók és a szakmunkások már nettó 60-70 ezer forinttal boldogok lennének, de az átlagos igény is alig haladja meg a százezret.

Talán furcsa, de a megkérdezettek többsége olyan munkát képzel el magának, ami helyben végezhető, és ha sikerülne továbbtanulniuk, akkor sem költöznének. Persze csak ha lehetőség volna rá. További részletek a nol.hu-n olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik