Belföld

135 millió forint a múzeumoknak – kapott a Tornyai is

Latvanyraktar-a-Tornyai-Muzeumban(960x640).jpg (Látványraktár a Tornyai Múzeumban)
Latvanyraktar-a-Tornyai-Muzeumban(960x640).jpg (Látványraktár a Tornyai Múzeumban)

Összesen 135,3 millió forintot nyert 11 város önkormányzata azon a pályázaton, amelyen múzeumaik működtetéséhez kaphattak támogatást - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőosztálya.

A közlemény szerint összesen 33 pályázat érkezett be 36 muzeális intézmény támogatására. A pályázati feltételeknek 11 kérelem felelt meg. Támogatást kapott a Jantyik Mátyás Múzeum (Békés), a Szántó Kovács János Területi Múzeum (Orosháza), a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom (Szarvas), a Tornyai János Múzeum (Hódmezővásárhely), a Hansági Múzeum (Mosonmagyaróvár), a Tatabányai Múzeum, a Magyar Földrajzi Múzeum (Érd), a Gödöllői Városi Múzeum, a Marcali Múzeum, a Völgységi Múzeum (Bonyhád), valamint a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház (Zirc).

A támogatás hiánypótló lehetőség, kifejezetten múzeumok működésére fordítható, a költségvetésben korábban még nem különítettek el ilyen forrást – olvasható a közleményben. A támogatások összegét tartalmazó lista megtalálható a kormany.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik