Belföld

Születésnapi Orbán-kereső és visszaszámláló

orbán (orbán, )
orbán (orbán, )

Az ellenzék 359 napot adott "az Orbán-Simicska-reszimnek".

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint valószínűleg május 25-én, az EP választásokkal egyszerre fogják tartani a magyar országgyűlési választásokat is. A PM ezzel a képpel köszönti Orbán Viktort „utolsó kormányfőként eltöltött születésnapján!”

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű csoport Facebook-oldalán közben a miniszterelnök 50. születésnapja alkalmából sorra bukkannak fel olyan képek, amelyeken Orbán Viktort kell megkeresni. A Milla egy Ákos-koncertfelvételhez írt Orbán-köszöntő dallal is megemlékezik. A Heppi Börszdéj, Don Vito! című nótához írt megjegyzés szerint „Orbán Viktort 4̶0̶ 50. születésnapján köszönti az anarchista Bajnai-gárda és a Milla!”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök Facebook-oldalán ugyanakkor sorjáznak a jókívánságok. Lapunk az utca emberét is megkérdezte, mit üzenne a miniszterelnöknek. Kétharmadnyi jókívánság és a többi. Plusz jóslatok! Lapunk közzétette az 50 legjobb képet is az 50 éves Orbán Viktorról, aki volt focizó haramia, rendőri intézkedés alanya, polgárpukkasztó képviselő és decens politikus, és egyszerű csókolózó férj.

A miniszterelnök 50. születésnapja alkalmából hálaadó szentmisét akartak tartani Budapesten, a Belvárosi Plébániatemplomban. Az eseményről Orbán Viktor nem tudott, és úgy vélte: az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. A kormányfő korábban azt is közölte, hogy felesége megígérte, hogy meglepetés-party sem lesz. “50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük” – tette hozzá Orbán Viktor.

Ugyanakkor a Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának honlapján „Imalánc Orbán Viktorért” címmel továbbra is olvasható:

„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked!

Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon

és megvédjen a veszedelmektől!

Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől!

Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha leesel!

Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy!

Az Úr legyen körülötted,

hogy megvédjen, ha mások rád rontanak!

Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged!

Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap

és minden időben!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik