Belföld

Nem tud fizetni Alföldi a színészeinek

alföldi róbert (alföldi róbert)
alföldi róbert (alföldi róbert)

Április óta nem kapott pénzt a minisztériumtól a Nemzeti Színház, a dolgozók fizetését sem tudja rendezni az igazgató.

Az FN24 úgy tudja, hogy a minisztérium a mai napig nem írta alá a Nemzeti Színház támogatási szerződését. Utoljára – úgynevezett áthidaló támogatásként – március elején kapott pénzt a fenntartótól az intézmény, azóta minden kifizetést, így a színészek, és a többi munkatárs bérét is a megtakarításokból tudta rendezni Alföldi Róbert.

A pénz mostanra elfogyott, így a júniusi béreket és tartozásokat se tudja kifizetni a színház addig, amíg a minisztérium nem utalja át a pénzt a számlájára.

Úgy tudjuk, hogy minderről Alföldi levélben tájékoztatta a munkatársait, amelyben azt is jelezte, hogy a minisztérium pénteki ígérete szerint június elején írják alá a szerződést, így az – április, május, júniusra – járó működési támogatás június 20-án érkezhet meg.

A Nemzeti Színház sajtóosztályán a hírt nem erősítették meg, de nem is cáfolták, Gálos Orsolya sajtófőnök az Emberi Erőforrás Minisztériumhoz irányította munkatársunkat. Az EMMI-ben azonban már csak hétfőn lesz bent az illetékes.

Vasárnap délután az FN24-en Alföldi Róberttel olvashatnak nagyinterjút az elmúlt öt évről, sikerekről, botrányokról, a pályázatról, és a leköszönő igazgató terveiről.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik