Belföld

Szakadni fog az eső, ráadásul hűvös lesz

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt csütörtökre több megyére már másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre a 24 óra alatt, valamint a rövid idő alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék miatt is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. E szerint ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter, de helyenként egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Rövid idő alatt, illetve csütörtökön egész nap ugyancsak sok eső várható Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyében, ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Figyelmeztetésükben azt írták: szerda késő estétől dél felől elszórtan, csütörtökön a Dunától keletre helyenként kialakulhat zivatar, egy-egy lokálisan kialakuló felhőszakadás során több mint 30-40 milliméter csapadék hullhat.

Szerda estététől csütörtök éjfélig az ország túlnyomó részén tartós, jelentős mennyiségű esőre van kilátás. Területi átlagot tekintve általában 10-25, az északi és a keleti megyékben pedig 30-45 milliméter csapadék várható.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű A Tiszántúlon lesz melegebb – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik