Belföld

Narancssárga riasztás után égi áldás Orbánért

Méghogy nem készül semmi a miniszterelnök ötvenedik születésnapja alkalmából!

Május 31-én pénteken ötvenéves Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. A jeles alkalmat az érintett szándéka szerint sem nyilvános, sem privát ünneplés nem kíséri, leszámítva egy hálaadó szentmisét a Belvárosi Plébánia templomban, este hatkor. “Nem tudok róla, az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését” – nyilatkozta Orbán az erről hírt adó Képviselő Funky blognak még áprilisban. “Semmilyen születésnapi bulit nem tartok, a feleségem megígérte, hogy meglepetés-party sem lesz. 50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük.” – tette hozzá Orbán.

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt csütörtökre több megyére már narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Az érintett megyék: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest, valamint Budapest. E szerint ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter, de helyenként egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Területi átlagot tekintve általában 10-25, az északi és a keleti megyékben pedig 30-45 milliméter csapadék várható.
Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 16 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű A Tiszántúlon lesz melegebb – tették hozzá.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte keleten lehetnek kevésbé felhős területek. Eső, záporeső bárhol előfordulhat. A délnyugati szél többször megélénkül. A csúcshőmérséklet 13 és 20 fok között a legvalószínűbb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik