Belföld

Második Hajdú-Bét-ügytől tartanak

husuzem(210x140)(1).jpg (húsüzem, )
husuzem(210x140)(1).jpg (húsüzem, )

Büntetőfeljelentést tettek a pénzükre váró termelők a Pápai Hús 1913 Kft. ügyében - írja a csütörtöki Világgazdaság.

Az ismeretlen tettes ellen megtett feljelentés a lap információi szerint a csalás gyanúját veti fel. A Világgazdaság emlékeztet arra, hogy a többségi önkormányzati tulajdonban lévő cég néhány hete olyan ajánlatot tett élőállat-beszállítóinak, hogy tartozásainak csak 70 százalékát fizetné ki, azt is csak 2014 decemberéig. A fennmaradó 30 százalékról a gazdáknak le kellett volna mondaniuk.

A lap úgy tudja, a cég több mint ezer élőállat-beszállítónak 1,5 milliárd forintot meghaladó összeggel tartozik. „Attól tartunk, hogy jelenleg a második Hajdú-Bét-ügy alakul” – mondta a lapnak egy névtelenséget kérő sertéstartó.

További nehézséget jelent a beszállítóknak, hogy május 20-ig áfát kellett volna fizetniük az adóhatóságnak, ám a kifizetés nélkül erre nem volt lehetőségük. Így a gazdák máris tartoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, esetenként több tízmillió forinttal. A termelők folyó kiadásaikat sem tudják finanszírozni, takarmánybeszállítóik is kilátásba helyezték az áru fuvarozásának leállítását – számol be róla a Világgazdaság.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik