Belföld

Marad az ősz júniusra

zivatar-eso(1)(960x640).jpg (zivatar, eső, )
zivatar-eso(1)(960x640).jpg (zivatar, eső, )

Változékony, hűvös, esős napok várnak ránk a héten.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadás is lehet és többfelé jelentős mennyiségű csapadék várható. Élénk, erős lesz a szél. Hajnalban 10 és 16, délután 13 és 22 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz hidegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki a várható zivatarok, és az esetleges heves kísérőjelenségek (80 km/h feletti széllökés, nagy méretű jég) miatt.

Pénteken már kevesebb lesz a csapadék, de továbbra is kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok. Élénk lökések kísérhetik a délnyugati szelet, a hűvös hajnalt követően 15-21 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton is csak rövidebb napos időszakokra van kilátás, többször erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet és szórványosan záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok is kialakulhatnak. Marad a 20 fok körüli hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn is marad a változékony, átlagosnál hűvösebb idő több helyen esővel, záporral, helyenként zivatarral. Szelesre fordul az idő, az északnyugati szél egy hidegfront hatására sok helyen megerősödhet, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik