Belföld

Harmadszor akart lopni, majd öngyilkossággal fenyegetőzött

A 30 éves Á. Péter nem először lopta meg munkaadóit. Márciusban a kétmillió forint értékben ellopott Erzsébet utalványokkal bukott le Győr belvárosában motorozás közben, míg májusban régi munkahelyét rövidítette meg több mint egymillió forint készpénzzel.

A járőrök figyelmét egy rendszám nélküli Opel keltette fel 2013. május 23-án éjfél után Győrben az egyik bevásárló központ parkolójában. Igazoltatás alá vonták az autó közelében tartózkodó, zavartan viselkedő férfit, aki a rendőrök kérdéseire rendre ellentmondásokba keveredett. Ruházatának átvizsgálása során a jármű indító kulcsa, valamint egy „maszkként” használható csősál is előkerült. Közelében a földön két gumikesztyűt találtak a rendőrök, melyet a férfi a járőrök láttán rángatott le kezeiről.

Az autó utasterében gázriasztó fegyver, a csomagtartóban több ruhanemű hevert. A riasztóhoz tartozó lőszerek a jármű csomagtartójában voltak elrejtve. Az autó forgalmi rendszámtáblái is meglettek. Ezeket a gyanúsított járművéről leszerelte, majd az utastérbe tette.

A kihallgatása alatt erős hangulatváltozásokat produkáló és öngyilkossággal fenyegetőző férfi ellen önbíráskodás és lopás miatt büntetőeljárást folytat a rendőrség.

Idén márciusban a készenléti rendőrök fogták el Győr belvárosában, mintegy kétmillió forint értékű lopott Erzsébet utalvánnyal motorkerékpárjának csomagterében. Két hónappal később volt munkaadóját lopta meg. Ez alkalommal, több mint egymillió forint készpénzt vitt magával.

Á. Péter ellen a Győri Rendőrkapitányság rablás előkészületének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik