Belföld

Bohács: megvédjük a rezsicsökkentést

Bohács Zsolt országgyűlési és városi képviselő szerint szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely kormányzása alatt duplájára emelte a családok rezsiköltségeit, a Fidesz–KDNP nem hagyja, hogy a magyar családok húzzák a rövidebbet.

Az utóbbi napokban sorozatos támadások érték a szocialisták részéről Szegeden is az emberek mindennapi terheit enyhítő reszicsökkentést. Míg azonban a Gyurcsány-Bajnai kormányok – Botka László parlamenti szavazatával – a lakosság terheit folyamatosan emelték, aközben a főleg külföldi tulajdonú szolgáltatókét csökkentették. A Gyurcsány-Bajnai-kormányok elviselhetetlen terheket róttak a magyar családokra, veszélybe sodorták a magyar emberek megélhetését. Emiatt Európában a magyar emberek fizetik ma is az egyik legdrágább árat az energiáért áll Bohács Zsolt Bohács Zsolt országgyűlési és városi képviselő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Ezzel szemben a Fidesz minden erejével azon van, hogy több pénz maradjon a magyar családok zsebében. A kormány ezért döntött arról, hogy idén januártól 10 százalékkal csökkenti a távhő, a gáz, az áram árát, és októberben tovább folytatja a díjak csökkentését.

 

Júliustól 10%-kal csökken a szemétszállítás, a víz és a csatorna díja, valamint a háztartási PB-gázpalack ára is. Csökkenni fog a kéményseprés és a szennyvízszippantás díja is.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően átlagosan közel 100 ezer forinttal több marad a családok zsebében. A Fidesz ezért elkötelezett a rezsicsökkentés védelme és folytatása mellett, ezért Szeged is tovább folytatjuk az aláírásgyűjtést -zárul a FIDESZ-KDNP közleménye.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik