Belföld

Bajnai-nagygyűlés a VOK-ban

Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Szövetség országjáró programja legújabb állomása Fejér megye volt.

A párttá alakult Együtt 2014 folytatta országjárását Székesfehérváron. Ez az a város, ahol több és súlyosabb üzenetei voltak az új pártnak, mint máshol az országban, hiszen a miniszterelnök kötődése a városhoz ismert, talán ennek is köszönhető, hogy a Szocialista Párt helyi képviselői nagyobb számban voltak jelen, mint az ország más pontjain. De kötődik a városhoz Szelényi Zsuzsanna is, aki az Európai Ifjúsági Központ igazgatóhelyetteseként került a mozgalomba. Egykor fideszesként kezdett el politizálni, de mint mondta: „ugyan adott minden a fejlődéshez, de nem hiszünk ennek a gátlástalan kormánynak.” Szelényi felidézte azokat az időket, amikor még elhitte, hogy a jelenlegi országvezetéssel lehet jövőt építeni.

Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke, az Együtt 2014 társelnöke szigorúan számon kérte felszólalásában a jelenlegi kormány által tett ígéretek egy részét. Elsősorban a közbiztonságot emelte ki, hangsúlyozva, hogy Pintér csak a saját köreiben érzi jól magát, de ez nem egyenlő a biztonsággal. Kónya felhívta a figyelmet arra, hogy a 2012-es rendőrségi adatokat nem lehet nyilvánosságra hozni, de még csak hozzá sem férhet senki.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért Párt és az Együtt 2014 társelnöke kiemelte, hogy nem tud elmenni a mai fiatalokat ért kormányzati támadások mellett elfogultság nélkül, hiszen ilyenkor mindig gyermekére gondol. Szabó Tímea kijelentette: a tanulás lehetőségét, a jövőt vette el Orbán Viktor a mai fiataloktól, miközben saját szórakozásra milliárdokat költenek felcsúti focipályákra.

A rendezvény zárószónoka Bajnai Gordon elnök volt, aki kijelentette: ugyan sokfélék vagyunk, de mindannyian egy normális országban szeretnénk élni, de ez az ország most nem olyan. Bajnai kiemelte: egykor az ellenzéki Fidesz prominensei kimondták, hogy minél rosszabb Magyarországnak, annál jobb a Fidesznek. Nekünk azonban ebben is különbnek kell lenni náluk – mondta Bajnai Gordon. Az Együtt 2014 elnöke kihangsúlyozta: a három év legfájóbb tanulsága az, ha Orbán Viktor győzelmet ünnepel, akkor Magyarország vereséget szenved.

A Videoton Oktatási Központban megrendezett fórummal egy időben a helyi Fidelitas szervezésében tüntettek Bajnai Gordon fellépése ellen. A Fidelitas helyi elnöke, Róth Péter közleményt adott ki, melyben ez állt: Bajnai Gordon az az ember, aki a székesfehérváriaktól elvette a feketehegyi elkerülő út lehetőségét, Bajnai Gordon az az ember, aki leállította a Fejér Megyei Szent György Kórház fejlesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik