Belföld

Újra kinyit Szegeden az adományosztó központ

Elelmiszer-osztas-a-Centerke-Adomanyozo-Kozpontban(210x140)(1).jpg (élelmiszer segély, adomány, sor)
Elelmiszer-osztas-a-Centerke-Adomanyozo-Kozpontban(210x140)(1).jpg (élelmiszer segély, adomány, sor)

Újszegeden, a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület irodájában nyitott újra a Centerke adományosztó központ.

A lakosság számára 2012-ben tízezer adományt (többnyire ruhát, cipőt, élelmet) kiosztó Centerke Adományozó Központ 2013 év elején a belvárosban bezárt. Az ok: az IKV túlzottan magas üzletbérleti díjait a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány kérésére a város nem csökkentette, az alapítvány így menni kényszerült. Újszegeden, a Fő fasor 9. alatt, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület támogatásával júniustól a Centerke újra elérhető.

Aki úgy érzi, hogy nem telik ruhára, keresse a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke adományosztó helyet. A segíteni szándékozó embertársakat is sok szeretettel várja a Centerke adományozói központ. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerkéről bővebben személyesen tudakozódhatnak vagy awww.centerke.hu internet oldalon szerezhetnek információkat.

Az Újszeged, Fő faros 9. alatt működő Centerke a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány olyan helyisége, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből, könyvekből egyet. Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az adományt leadók cserebere alapon válogathatnak az üzlet kínálatából. Pénzforgalom a működési elvből adódóan nincsen. Az alapítvány tizedik éve segíti kisebb – nagyobb támogatói programokkal a rászoruló lakosságot. Az elszegényedők egyre nagyobb körének olykor óriási segítség egy pár cipő, nadrág vagy gyerekruha, hiszen támogatás nélkül a rezsi, az élelem, a ruha finanszírozása között kellene választaniuk.

A Centerke alapítványi adományozó központ Újszegeden, a Fő faros 9. alatt található. Hétfőtől péntekig 10-17 óra között kereshetik fel a rászorulók, az adományozók, illetve az önkéntes segítők a térítésmentes adományosztó helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik