Belföld

Milliós prémiumok a fővárosi vezetőknek

szarvas ferenc (szarvas ferenc, )
szarvas ferenc (szarvas ferenc, )

A BKV három igazgatója több mint 4 milliót kaphat fejenként.

Kapcsolódó cikkek

Ma szavaz a fővárosi közgyűlés a fővárosi cégvezetők múlt évi jutalmáról. A Népszava szerint a BKV Zrt. tavaly ősszel kinevezett vezérigazgatója, Szarvas Ferenc – volt MÁV-vezér – időarányos prémiuma 1,4 millió forint lehet. A cég humánpolitikai, jogi és gazdasági vezetője több mint 4 milliós jutalomra számíthat.

Tavaly a BKK-t vezető Vitézy Dávidnak és a Szarvas érkezéséig a BVK-t irányító Bán Tamásnak járt volna a legnagyobb összeg, de ők lemondtak arról. Így majdnem 7 millióval a Főtáv Zrt. vezére, Fekete Csaba lett a prémiumlista vezetője – emlékezetet a lap.

Másról is dönt ma a közgyűlés. például az áprilisban elfogadott, de csak szeptembertől hatályos taxirendelet módosításról.

Szerepel még napirenden: 12 közterület átkeresztelése, a Város Boltja néven nonprofit üzlet nyitása; egy, kiemelkedő fővárosi termékeket, szolgáltatásokat elismerő díj alapítása; a Budapest, Buda és Pest végződésű domainnevek regisztrálásáról szóló javaslat; továbbá 45 millió forint átcsoportosítása a Budapest Portál napi videóira.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik