Belföld

Június közepén avatják az Audi új gyárát

Közel 900 millió euróból épült az új gyártócsarnok Győrött.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. vállalati kommunikációs vezetője az MTI-vel azt közölte: az esemény idején kezdi meg hivatalosan is működését a teljes járműgyártási folyamatot felvonultató üzem, amelynek alapkövét 2011-ben tették le.
Ebben az üzemben gyártják a társaság nemrég bemutatott A3 limuzinját. A kezdetben csak a kisalföldi megyeszékhelyen készülő modellel a legnagyobb globális piaci szegmensbe, a kompakt limuzinok kategóriájába lép be a Volkswagen-csoporthoz tartozó autógyártó.

Korábbi közlés szerint a társaság ezzel évi 125 ezerre növelheti (tavaly 33 és fél ezres) járműkibocsátását. A gyárbővítéshez több helyi nagyberuházás is kapcsolódik. Mintegy kétmilliárd forintból bővítik és fejlesztik a közeli Pér – alapvetően az Audi-gyárat kiszolgáló – repülőterét, így ott Airbus 320-as és Boeing 737 kategóriájú gépek is leszállhatnak.

Napokon belül megkaphatja az új feltételek közötti működéshez szükséges engedélyeket a légikikötő. Az év végén indult és hónapokon belül befejeződik az Audi logisztikai parkjának építése. A projekt korábbi közlés szerint 30-35 millió eurós vállalkozás. Emellett több az Audinak helyben beszállító cég is teremtett, bővített telephelyet a térségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik