Belföld

Festményekkel a fehérvári amerikai fociért

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 05. 29. 10:12

A Fehérvár Enthroners amerikai futball csapat teljesen önfenntartó. Az edző szabadidejében, ingyen edzi az amerikai foci fehérvári szerelmeseit. Márfy Gabriella festőművész jótékonysági képaukcióval próbál segítséget nyújtani a csapatnak.

A Fehérvár Enthroners amerikai futball csapat 2007-től erősíti a székesfehérvári sportéletet. Az egyik internetes fórumon pár fiatal megszervezett egy megbeszélést ,és ezután elkezdődött a csapat építése. A városban is egyre többen lettek kíváncsiak erre a sportra.2008-ban történt a hivatalos alapítás is, ezáltal bejegyzett sportegyesület lett. A csapat teljesen önfenntartó, bárhol kopogtattak nem segíti őket senki. Mindent maguk csinálnak, teremtenek elő.

Márfy Gabriella festőművész fia is amerikai focizik. Mikor megtudta, hogy a csapatnak nincs bevételi forrása, teljesen önfinanszírozók, úgy döntött, hogy művészetével próbál meg segíteni.

Az edző ingyen, önzetlenül, a szabadidejében edzi a csapatot, és szervezi a meccseket. Festettem néhány képet ebben a témában. Felajánlottam nekik, ha sikerül értékesítenünk (adomány jelleggel, nem határozok meg összeget), akkor azt a csapat támogatására felajánlom. A festmények eladásából származó bevételt a csapat fejlesztésére költenék, hogy a lelkes fiatalok minél jobb és színvonalasabb módon tudják űzni kedvenc sportjukat. Várom azon magánszemélyek, cégek jelentkezését, akiknek tetszését elnyerte valamelyik alkotásom és a vásárlással támogatni kívánják fiataljainkat- mondta a festőnő a Fehérvár24-nek.

A festmények megvásárlásával kapcsolatosan érdeklődni itt lehet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.