Belföld

Festményekkel a fehérvári amerikai fociért

A Fehérvár Enthroners amerikai futball csapat teljesen önfenntartó. Az edző szabadidejében, ingyen edzi az amerikai foci fehérvári szerelmeseit. Márfy Gabriella festőművész jótékonysági képaukcióval próbál segítséget nyújtani a csapatnak.

A Fehérvár Enthroners amerikai futball csapat 2007-től erősíti a székesfehérvári sportéletet. Az egyik internetes fórumon pár fiatal megszervezett egy megbeszélést ,és ezután elkezdődött a csapat építése. A városban is egyre többen lettek kíváncsiak erre a sportra.2008-ban történt a hivatalos alapítás is, ezáltal bejegyzett sportegyesület lett. A csapat teljesen önfenntartó, bárhol kopogtattak nem segíti őket senki. Mindent maguk csinálnak, teremtenek elő.

Márfy Gabriella festőművész fia is amerikai focizik. Mikor megtudta, hogy a csapatnak nincs bevételi forrása, teljesen önfinanszírozók, úgy döntött, hogy művészetével próbál meg segíteni.

Az edző ingyen, önzetlenül, a szabadidejében edzi a csapatot, és szervezi a meccseket. Festettem néhány képet ebben a témában. Felajánlottam nekik, ha sikerül értékesítenünk (adomány jelleggel, nem határozok meg összeget), akkor azt a csapat támogatására felajánlom. A festmények eladásából származó bevételt a csapat fejlesztésére költenék, hogy a lelkes fiatalok minél jobb és színvonalasabb módon tudják űzni kedvenc sportjukat. Várom azon magánszemélyek, cégek jelentkezését, akiknek tetszését elnyerte valamelyik alkotásom és a vásárlással támogatni kívánják fiataljainkat- mondta a festőnő a Fehérvár24-nek.

A festmények megvásárlásával kapcsolatosan érdeklődni itt lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik