Belföld

A GEO nem vész el, csak átalakul?

Az Óbudai Egyetemhez való csatlakozásról szóló kari állásfoglalás a felsőoktatásért felelős minisztériumi vezetés előtt van, akik meghozzák a döntést a kérdésben. A döntésig (és remélhetőleg utána is) a képzés Székesfehérváron folytatódik. Székesfehérvár Önkormányzata is mindent megtesz a képzés városban tartásáért.

A Geoinformatikai kar Sopronba költöztetéséről határozott a Nyugat-Magyarországi Egyetem, ami az oktatók és dolgozók többségének elbocsátásával jár.

Székesfehérvár Önkormányzata a Geoinformatikai kar dékánjától értesült a Nyugat-Magyarországi Egyetem elképzeléseiről, aki azonnal tájékoztatta az önkormányzatot a kar áthelyezésének tervéről. A város és az itt működő ipar számára fontos a műszaki felsőoktatás és a GEO-n nyújtott képzési lehetőség, éppen ezért az Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a képzést valamilyen formában Székesfehérváron tartsa. Így merült fel az Óbudai Egyetemmel való együttműködés lehetősége is.

Azt azonban nehezményezi az önkormányzat, hogy a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora a mai napig nem adott tájékoztatást terveikről és lehetőséget sem adott arra, hogy az Önkormányzat megpróbáljon segíteni a kialakult helyzet megfelelő rendezésében, a kar jövőjének fehérvári biztosításában, pedig ezt a segítséget a város már a tavalyi esztendőben felajánlotta – olvasható az Önkormányzati Kommunikációs Központ közleményében.

A Fehérvár24 úgy tudja már folynak a tárgyalások a Székesfehérváron működő Alba Regia Egyetemi Központ anya-egyetemével, az Óbudai Egyetemhez történő csatlakozásról. Az elképzelést támogató kari állásfoglalás a felsőoktatásért felelős minisztériumi vezetés előtt van, akik meghozzák a döntést a kérdésben. A döntésig (és remélhetőleg utána is) a képzés Székesfehérváron folytatódik.

“Bár a május 29-én megjelent hírek és a rádiókban elhangzottak félreértésre adhatnak okot, örömmel tájékoztatjuk jelenlegi és leendő Hallgatóinkat, hogy minisztériumi döntés alapján az Igazgatásszervező alapszak ingatlan-nyilvántartási szakiránnyal is elindul Székesfehérváron, a meghirdetetthez képest bővített létszámmal a 2013/2014-es tanévben – írják a kar honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik