Belföld

Szakít Orbánnal a legnagyobb belső kritikusa

A földtörvényről szóló végszavazás után otthagyja a Fidesz-frakciót Ángyán József – mondta el a politikus az FN24-nek.

Megtartja mandátumát, de kiül a függetlenek közé ősztől – árulta el Ángyán József az FN24-nek. A szakítás oka a fideszes földtörvény.

„Őrület, ami itt megy. Az oligarcháké lesz minden” – kritizálta a tervezetet Ángyán a lapnak adott interjújában, hozzátéve, hogy az a külföldi felvásárlástól nem véd meg, hiszen rendkívül könnyen teljesíthetők, illetve kijátszhatók a kritériumok.


Fotó: Berecz Valter

A volt földművelésügyi államtitkár a gyulai kihelyezett frakcióülésen részletesen kifejtette, hogy mi a problémája a földüggyel, ám magyarázata nem aratott osztatlan sikert. Orbán Viktor még azt sem hagyta, hogy a földművelési miniszter válaszoljon a felvetésekre.

„Durva személyes támadást intézett ellenem. Megállt a levegő, láttam a frakciótagok arcán: nem sejtették, hogy ilyesmi indulat is van a miniszterelnökükben. Példát akart statuálni. Megmutatni a frakciónak: az Ángyán, akit én hoztam ide, az is így végzi, ha nem tagozódik be” – emlékezett vissza Ángyán.

Ha kíváncsi, hogy milyen hangulatban zajlott ezek után a frakcióülés, és hogy Ángyán el tudja-e képzelni magát egy másik parlamenti párt frakciójában, akkor kattintson ide a teljes interjúért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik