Belföld

Miért lettünk Európa hülyegyerekei?

Megmondjuk. Bónuszként az is kiderül, hogyan alázzon le egy román újságírólányt.

Nemrég egy csini román újságírólánnyal beszélgettünk arról, hogy melyikünk országa csinál magából nagyobb hülyét az EU-ban. A vita hosszasra sikeredett, némi sör is előkerült, végül kiegyeztünk egy döntetlenben.

Az utóbbi pár napban azonban történt néhány olyan eset, amelyek miatt úgy tűnik, tényleg mi lettünk az uniós hülyegyerekek. Ha most kellene vitáznom, a román lány pár perc után nyüszögve adná fel a harcot és könyörögne egy újabb kör sörért.

A vitát először is arra alapoznám, hogy minket már csuklóból úgy ismer Európa, mint akik bár okosak, de mindenkit utálnak. „Ha magyar a barátod, nincs szükséged ellenségekre” – írja Kurt Vonnegut. Ezt alátámasztandó, íme egy a Facebookon talált grafika, amely különböző nációk számítógépes játékosait mutatja be:

Kattintson és a kép nagyobb lesz.

A piros-fehér-zöld emberke alatt ezek a jelzők szerepelnek:
– képzettek
– elszántak
– okosak
– taktikusak
– komplett pöcsök
– mindenkit utálnak, még saját magukat is

(Ezen például a románokat jó csapatjátékosnak, de durvának írják le – úgyhogy 1:1.)

Aztán tovább folytatnám a beszélgetést a németekkel való acsarkodással. Az Orbán Viktor diplomáciagyilkos harckocsis-lovasságos beszéde kapcsán múlt pénteken a ZDF újabb tévés szatírában röhögte ki a magyar miniszterelnököt. A műsorvezető azt mondta, Magyarországon “diktatúra light” van, és azon csodálkozott, Merkel miért hagyja, hogy egy ország Európa közepén ilyen drámaian jobbra tolódjon.

Aztán itt van a Channel4 riportja az antiszemita jobbikosokról, és az Al Jazeera filmje a rasszista Magyarországról. Utóbbi kapcsán: az arab CNN szerint a magyar állam a mélység felé tart, mert hétköznapivá váltak benne az idegengyűlölő és ultraradikális ideológiák.

A cikk alatt trollkodók hozzászólásait végigolvasva nem csodálom, hogy az Al Jazeera erre a következtetésre jut. Nem nevesítve a kommentelőket, plusz – mivel helyettük is én szégyellem magam – csak részleteket kiemelve a hozzászólásokból, sokan voltak, akik zsidózással, cigányozással és arabozással utasították vissza a rasszista vádakat.

Pl:

„Fasiszta Magyarország??? Ez sértés! Nézzünk csak szét a parlamentben hány zsidó, vagy roma származású vezető ücsörög”

„A mi hazánk épült, épül, szépül, de sajnos egy kissebb kissebség egy része ugyan olyan mint a Arab orsztágokban a kissebség, buták, primitivek, fejlödés ellenesek, nem akarnak beletörödni a mi fejlödésünkbe.”

„Nagy gondba vannak a zsidók, ha már az arabokhoz futkároznak.”

„Nem hiszem, hogy más országban ennyire barátságosak lennének az idegenekkel, akiknek tálcán kínáljuk fel a nemzetünket, vagyonunkat és a természeti erőforrásainkat. Úgy gondolom, akinek ez nem tetszik az mehet ahonnan jött.”

„A büdös , arab anyjukat, jöjjenek már el a debreceni menekülttáborba, ahol a folyamatosan érkezö észak-afrikai és közel-keleti arabok lopnak , rabplnak csapatostul.”

Satöbbi. (A helyesírási hibákat csak azért sem javítottuk ki.)

De nyilván nem a hétköznapi hülyéktől lettünk uniós hülyegyerekek.

Inkább attól, hogy az árvalányhajas világot álmodó magyar kormány annyira komolyan veszi saját magát, hogy a ZDF-féle szatírákkal szemben teljesen eszköztelen. Csak a büszke izmozás marad, a tromf visszaszólogatás. Pedig hallgatni arany. Nagyjából erre a következtetésre jutott a Népszabadságnak nyilatkozó Markus Ferber német konzervatív (nem liberális vagy szoci!) politikus is, aki szerint jobb lett volna, ha Orbán Viktor inkább nem válaszol Angela Merkelnek, amikor a kancellár asszony Magyarország megregulázásáról beszélt.

Pedig most pont lenne okunk a büszkeségre. Ha Brüsszel szerdán tényleg azt mondja, hogy kikerülhetünk a túlzottdeficit-eljárás alól, akkor azt igazi sikerként könyvelheti el a magyar kormány. Jöhet az örömködés, a pálinka meg a tűzijáték.

Csak nehogy elcsesszék azzal, hogy hagyják Selmeczi Gabriellát diadalittasan nyilatkozni.

UI: Jaaa, a román újságírólány már a második idézett komment után feladta és zokogva hazament.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik