Belföld

Fegyházat kértek a gyermekét tóba dobó nőre

Vádat emelt és fegyházbüntetést kért az ügyészség az ellen a szlovák nő ellen, aki tavaly decemberben egy Mosonmagyaróvár környéki tóba dobta három és fél éves kisfiát, és a gyermek ennek következtében meghalt.

Takács Péter Győr-Moson-Sopron megyei főügyész keddi közleményében azt írta, 14. életévét be nem töltött személy elleni emberölésben és személyi szabadság megsértésében kérik bűnösnek kimondani az asszonyt.

Közlése szerint az utóbbi vádpontot az alapozza meg, hogy a nő – aki a folyamatban lévő válóper dacára sem akart különválni német férjétől – a zuhanyozó férfit a fürdőszobába zárta, így vitte ki közös gyermeküket a tóhoz, s abba belegázolva a jeges vízbe dobta a kicsit.

A közleményben a főügyész – megemlítve, hogy a nő a tette elkövetésekor mindvégig beszámítható volt – kitért arra is: ezeket a cselekményeket a büntető törvénykönyv 10-20 évi vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt javasolt az ügyben vádemelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik