Belföld

Bajnok városba jön az Omega

Az 50 éves együttes, a The Straits, de számos kulturális program és koncert is szerepel az idei győri nyár repertoárjában.

A következő hónapok rendezvénysorozatát kedden sajtótájékoztató keretében ismertette a város vezetősége, de a találkozóra ellátogatott a legendás hazai együttes, az Omega három oszlopos tagja is, Kóbor János, Benkő László, valamint Debreczeni Ferenc. A csapat indítja ugyanis a kavalkádot, nyárnyitó koncertjükkel. Mint kiderült, a tavaly 50. jubileumát ünneplő zenekar mindig szívesen jön Győrbe, főleg most, hogy sport vonalon is sikert-sikerre halmoz a város. „Nagyon örülök a megyeszékhely elismeréseinek, külön szeretnék gratulálni Tarsoly Csabának és Pintér Attilának. Voltunk néhány héttel ezelőtt Győrben, amikor még nem volt egyértelmű, hogy bajnok lesz az ETO, akkor is nagyon szorítottunk a labdarúgóknak. Én egy nagyon sportszerető ember vagyok, és ez nagy dolog amit most, az utóbbi időben elértek az itteni csapatok. Abban viszont nagyon bízom, hogy az Omega koncert nem egy vízi sport esemény lesz, igaz, ma is kisütött a nap, ahogy beértünk a városba, így bízom a legjobbakban. Főleg azért, mert tudomásom szerint a bajnokokat éppen a koncertünk előtt fogják köszönteni” – nyilatkozta a Győr24-nek Kóbor János, aki azt is elmondta portálunknak, hogy mi az Omega sikerének a titka. „Igazából nem tudjuk mi a titkunk. Talán az, hogy soha nem terveztük, hogy ennyi évet megél a zenekar, igaz, mindig próbáltunk előre- és továbblépni. Nincs olyan együttes a világon, amelyik ennyiszer váltott volna stílust mint mi, annak érdekében, hogy ne váljunk unalmassá. Nagyon örültünk, hogy éppen a jubileumi ötvenedik évben állt össze a klasszikus, szimfonikus beépítés. Ez pedig azt bizonyítja, hogy ötven felett is van élet, mindig vannak tervek, elképzelések” – tette hozzá.

A Városháza előtti téren június 15-én (esőnap június 16.) lép fel az Omega, előtte azonban két nagyobb koncerttel turnéznak Európában. „Moszkvában fogunk játszani, ami nekem különösen aggályos, hiszen egy rossz élmény miatt 44 éve nem ültem repülőn. A másik egy már jól megszokott, németországi koncert lesz, a győrivel szinte teljesen azonos összeállítással, így az jó felkészülés lesz” – zárta beszélgetésünket a zenész.

Az Omega mellett persze más zenei csemegéket is tartogat a nyár, az augusztus 24-ei nyárzárón például a Dire Straits utódja, a The Straits hozza lázba a győri közönséget.

Nem maradhatnak ki a repertoárból a már jól megszokott fesztiválok sem, így többek között a IX. Magyar Táncfesztivál (június 17-22.), a Szent László Napok (június 28-30.), a VI. Győrkőcfesztivál (július 5-7.), a Fröccs Napok (július 19-21.), a Barokk Esküvő (augusztus 9-11.), vagy éppen az V. Győri Bornapok (augusztus 22-25.).

Fantasztikus, szuper és extrém lesz az idei győri nyár, hiszen olyan fellépők lesznek ezekben a hónapokban, akik kivétel nélkül neves művészek. Kollégáink és a művészeti intézmények vezetői valamint munkatársai mindent megtettek azért, hogy aki Győrben él, vagy a városba látogat, az felejthetetlen nyári élményekkel gazdagodjék” – hangsúlyozta Borkai Zsolt a sajtótájékoztatón. Ugyanakkor hozzátette, hogy ebben az időszakban számos felújítás fog zajlani a város területén, így mindenkinek kéri szíves türelmét és megértését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik