Belföld

8,5 millió az államtitkár cégének

doncsev andrás (doncsev andrás, )
doncsev andrás (doncsev andrás, )

Bruttó 8,5 millió forintot kaszálhatott Doncsev András, az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI) államtitkárának cége az elmúlt hónapokban – írja a Blikk.

Doncsev András vállalkozása a Qualiton Kft. még 2010 augusztusában szerződött a Miniszterelnökséggel: havi csaknem 700 ezer forintért vett részt Orbán Viktor miniszterelnök beszédeinek előkészítésében, összegyűjtésében és rendezésében – olvasható a lapban. 2012-ben megállapodott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal (KIM) is, Varga Mihály tárca nélküli miniszter beszédeit havi 300 ezerért vállalták.

A két szerződés akkor lett problémás, mikor Doncsev tavaly az EMMI sajtófőnöke lett, vagyis kormánytisztviselő. Idén februárban pedig kinevezték államtitkárrá. Ezért lemondott gazdasági társaságában az állásáról, de 50 százalékban tulajdonos maradt, ráadásul azóta felesége, Gergely Éva vezeti a céget. (A hölgy nevét a napokban a Összetartozás Dalának hála ismerhette meg a nagyközönség, ő ugyanis az egyik szerző.)

A Miniszterelnökséggel kötött szerződést április 30-ával megszüntették, de a Blikk számítása szerint  a hét és fél hónap alatt, mely közben Doncsev állami állásban havi átlag bruttó 730 ezer forintot keresett, cégének akár bruttó 6,5 milliót is átutalhatott a kancellária. A KIM-es szerződés március 6-áig volt életben, addig 1,9 millió folyt be, azaz összesen áfával együtt 8,5 millió forint.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik