Belföld

Május utolsó hete is esős lesz

eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )
eso(210x140)(2).jpg (eső, időjárás, esernyő, )

Május utolsó hetében is borús időre kell számítani, minden nap várható helyenként zápor, olykor zivatar is.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és összességében sokfelé valószínű eső, zápor, délen néhol zivatar sem kizárt. A nyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 11, 15, délen 15, 19 fok között valószínű. Késő estére 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden a gyakran változó felhőzet mellett főként északon lehetnek hosszabb napos időszakok is. Elszórtan záporok előfordulhatnak, az északi országrészben egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 23 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő képződés. Szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki, nagyobb eséllyel a nap második felében. A déli, délkeleti szél élénk, északnyugaton és zivatarok környezetében erős lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Csütörtökön jobbára erősen felhős égre számítunk, néhány órás napsütés azonban a keleti megyékben előfordulhat. Többfelé várható eső, zápor, főként keleten zivatar is. A nyugati országrészben az északnyugati, nyugati, másutt a déli, délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 26 fok között alakul.

Pénteken erősen felhős égre van kilátás átmeneti felszakadozásokkal, kevés napsütéssel. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati szél időnként megerősödhet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 21 fok között alakul-olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik