Belföld

Esős, hűvös hetünk lesz zivatarokkal tarkítva

Május utolsó hetében is borús időre kell számítani, minden nap várható helyenként zápor, olykor zivatar is.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hajnalban előbb északnyugaton, majd másutt is egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A déli országrészben megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon 12 és 15, délen 15 és 19 fok között valószínű.

Kedden elszórtan fordulhatnak elő záporok, az északi országrészben egy-egy zivatar is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 20 és 23 fok között alakulnak.

Szerdán többórás napsütés várható, de főként a nap második felében már szórványosan záporokra és zivatarokra kell számítani. A leghidegebb órákban 8 és 13 fok között lesz a hőmérséklet, napközben 23-28 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön jobbára erősen felhős lesz az ég, a keleti megyékben lehet néhányórás napsütés. Többfelé várható eső, zápor, főként keleten zivatar is. A szél élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15 fok között, a nappali maximumok 18 és 26 fok között alakulhatnak.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, a felhők átmenetileg felszakadoznak, kevés napsütés várható. Többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A minimumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, napközben maximum 15-21 fok lehet.

Szombaton, június elsején általában kevés napsütésre számíthatunk, szórványosan zápor, zivatar várható. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet, míg a nappali maximumok várhatóan 18 és 23 fok között alakulnak.

Jövő vasárnap is sok lesz a felhő, szórványosan lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, napközben 18-23 fokig melegedhet a levegő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik