Belföld

Cigányozás Deutsch kedvelt Facebook-oldalán

Deutsch Tamás (Deutsch Tamás)
Deutsch Tamás (Deutsch Tamás)

A cigányokat sértő felirattal tettek fel egy fotót az „Elég a baloldal hazugságaiból!" nevű csoport közösségi oldalára, amelyet Deutsch Tamás is támogat – hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

A „Szakértői találkozó”, „A libatolvaj a tyúktolvajjal…” kommentárral ellátott fotón Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt 2014-PM választási szövetség vezetője látható, amint kezet fog egy roma férfival.

Az oldal 2011 óta létezik, sőt, két évvel ezelőtt maga Deutsch Tamás jelentette be sajtótájékoztatón a csoport indulását, hogy – mint fogalmazott – a lájkolók így mutassanak aktív kiállást a szocialistákkal, különösen Gyurcsány Ferenccel szemben.

Meg kell mutatni, hogy „ebben az országban szabadság, sajtószabadság és véleménynyilvánítási szabadság van”, ezért legyen a Facebook magyar oldalai között a legnagyobb ez a kormány mellett kiálló közösség – tette hozzá.

Az európai parlamenti képviselő konkrét számot is mondott, a lájkolók között egymillió embert akar látni. A kedvelők száma azonban messze elmaradt a vártnál, jelenleg valamivel több mint 29 ezren csatlakoztak az oldalhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik