Belföld

Ángyán József lehet a kulcs Orbán ellen

ángyán (ángyán)
ángyán (ángyán)

Érdekes publicisztikát írt a volt földművelésügyi államtitkárról a Véleményvezér.

„Maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat”- erről beszél Ángyán József abban a videóban, amely május 25-én jelent meg a Nol Tv-n. Az oligarchákat kiáltó egykori földművelésügyi államtitkár szerint Csányi Sándor, Nyerges Zsolt és Leisztinger Tamás “lerabolja” a közös kasszát, Bajnai pedig szintén maffiózó.

A politikus beszéde kapcsán a Véleményvezér teszi fel a kérdést: Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?

Fotó: MTI/Kovács Attila

A blog ezt írja:

Ángyán József a mai magyar politika egyik legfontosabb jelensége.

(…)

Ángyán ugyanis a magyar politikában egy nagyon ritka kombinációt tud felmutatni. Egyrészt ért ahhoz, amiről beszélni szokott – itt most a termőfölddel kapcsolatos ügyekre gondolunk -, másrészt nem rest leásni az alapadatok szintjére és konkrét tényekkel alátámasztani mondandóját. Harmadrészt pedig párthovatartozása szemmel láthatóan nem fogja vissza a véleményformálásban.

(…)
A legtöbb honi politikus azonban a fenti három ismérv közül egyikkel sem rendelkezik, ezért aztán az Ángyán-jelenség túlmutat a professzor személyén: egyszerre ellenpontozza a Fideszt és annak ellenzékét. Ebben pedig nagy potenciál rejlik. Az Ángyán-féle megközelítés az, amelyik a kulcsot jelenthetné az ellenzék számára a Fideszből mára kiábrándult jobbközép szavazók megszólításához.

Elméletileg három csoportosulás jelentett be ilyen értelmű szándékot vagy rendelkezik vele vélhetően. A Schiffer-féle LMP-nek gyakorlatilag ez az öndefiníciója, így nekik mindent meg kell tenniük, hogy Ángyán Józsefet vagy néhány hozzá hasonló súlyú tekintélyt megszerezhessenek szövetségesként. A másik, deklaráltan hasonló szándékkal rendelkező politikai formáció a Bajnai-vezette Együtt 2014.

(…)

A harmadik erő, amelyiknek égető szüksége lenne ilyen politikusra, a Jobbik. A Fideszt és az MSZP-t ugyanis nemcsak középről, hanem bizony radikális oldalról is nagyon hitelesen lehetne támadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik