Belföld

Székesfehérváron a repülőnapi roadshow

Ez az élményközpont megelőlegezi azt a fantasztikus élményt, ami majd Kecskeméten vár gyerekekre és felnőttekre egyaránt - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Székesfehérváron május 24-én.

Pénteken Fehérvárra érkezett az a speciális kamion, amely azért járja az országot, hogy az érdeklődőket elrepítse a repülőnapok élményvilágába és kedvet csináljon az augusztusi, kecskeméti rendezvényhez-írja a Honvédelem.hu.

A rendezvénykamion impozáns látványt nyújtott, így nem csoda hogy a Petőfi park közelében elhaladók szinte mindannyian megtekintették a járművet. Érdekes módon a hatalmas járműhöz közelebb merészkedő fiúk és lányok mind-mind pilóták akartak lenni.

Vargha Tamás a rendezvényt megnyitó beszédében hangsúlyozta: a Magyar Honvédség az elmúlt három évben erkölcseiben és szellemében megújult, felszerelését tekintve pedig megújulóban van.

Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke a felhívta figyelmet arra, hogy augusztusban a kecskeméti égi parádé mellett a földön is izgalmas programok várják a látogatókat. Statikus bemutató keretében a Magyar Honvédségnél rendszeresített harci-, szállító-, és katonai járművek, valamint muzeális harcjárművek is bemutatkoznak majd.

„Annyira jól néz ki ez a kamion! Sajnálom, hogy csak három napig lesz itt. A gyerekekkel valamit ki kellene találnunk, hogy tartósan is itt tudjon maradni” – nyitotta meg hivatalosan az élményközpontot Dr. Cser-Palkovics András, a város polgármestere. Emlékeztetett: nemcsak a mai varázslatos élményt köszönhetik a Honvédelmi Minisztériumnak és a Magyar Honvédségnek, hanem azt az együttműködést is, amelyet a városi rendezvények – köztük a Szent István emlékév – szervezésekor és lebonyolításakor nyújtanak.

A rendezvénykamion a legmodernebb technika segítségével mutatta be az érdeklődőknek a Magyar Honvédséget, a légierőt, a vadászpilóta-képzést és a Gripen vadászrepülőgépeket. A látványos, 4D-technológiával készült bemutatókat hagyományos kiállítás egészítette ki, amelyen repülőgép-maketteket, egyenruhákat, a repüléshez kapcsolódó relikviákat és fotókat is megtekinthettek az érdeklődők,

A kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót népszerűsítő országos kamion roadshow május 1-jén Kecskemétről indult tíz helyszínből álló útjára. A következő állomás Pécs lesz június 7-9. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik