Belföld

Több sebből vérzik az őszödi tanú vallomása

A tulajdoni lap másolata szerint nem lakott már 2006-ban abban a lakásban Eduardo Rózsa-Flores, ahol Szabó Bálint állítása szerint kihallgatták az őszödi beszéd kiszivárogtatóit - írja az Origo.

Kapcsolódó cikkek

Sehogy sem stimmel a DK-s Szabó Bálint nyilatkozata, amelyben azt állította, az őszödi hangfelvételt a szocialista párt néhány akkori prominense adta Rózsa-Floresnek egy terézvárosi lakásban még 2006 nyarán. Ez a három személy Katalin, Imre és Ferenc volt, a kiszivárogtatók.

Csütörtökön még csak egy névtelen tanú, Rózsa-Flores egy barátja állította, hogy a sztori nem áll meg a lábán, hiszen a lakást már 2004-ben eladta az azóta elhunyt férfi. Ma már ugyanezt a tulajdoni lap másolata is igazolja, amit a Barikád című hetilap internetes kiadása, az Alfahir.hu hozott nyilvánosságra.

Hiába bizonyítja tulajdoni lap, hogy Eduardo Rózsa-Flores már 2004-ben eladta Eötvös utcai lakását, Szabó Bálint az [origo]-nak azt mondta péntek reggel, hogy továbbra is mindent fenntart, amit a Heti Válasznak mondott. Szabó közölte, Rózsa-Flores az eladás után is bejáratos volt a lakásba, ennek alátámasztására pedig egy „ír szálat” emlegetett, de nem konkretizálta, hogy ez pontosan mit jelent – számol be a lap.

Szabó azt mondta, hogy nála nincs olyan bizonyíték, amely alátámasztaná az igazát, de „mások birtokában van általa tudott információ”. A következő napokban, hetekben nyilvánosan megnevezi ezeket a személyeket, és felszólítja őket, hogy álljanak elő ezekkel a bizonyítékokkal.

Mi van Tito kutyával? Feltámadt?

Szabó arra nem tért ki, hogy milyen magyarázata van a történet kutyás szálára. A férfi azt állította, hogy egy kutyára, Titóra vigyázott, amíg a szocialista politikusok lejátszották Eduardónak a felvételt, amely Gyurcsány 2006 májusában elmondott balatonőszödi beszédéről készült. Az Origónak viszont Rózsa-Flores barátja azt mondta, szerinte az interjúban említett német juhász-rottweiler keverék sem élt már akkor, 2004-ben elpusztult.

Gyurcsány Ferenc egyébként lapunknak sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta Szabó Bálint állításait. Azt viszont elmondta, hogy nem volt benne bazmeg. Az interjút ezen a linken olvashatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik