Belföld

Nagynénjével loptott vasat a tini, majd biciklin menekültek

Villanymotorokat és görgős hengereket lopott egy fertőszéplaki telepről az a vitnyédi társaság, aki ellen a Soproni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A tetten ért páros az összekészített vashulladékot hátrahagyva, kerékpáron menekült el a helyszínről. Társaikat otthonukban fogták el a rendőrök.

Lakossági bejelentés érkezett a kapitányság ügyeletére a hét elején, hogy Fertőszéplak egyik telepén lopás van folyamatban. A kiérkező járőrök az elkövetőket a helyszíntől mintegy másfél kilométerre fogták el. Kerékpáron menekültek, hátrahagyva a gondosan összekészített fémhulladékot.

A vizsgálat megállapította, hogy a 17 éves vitnyédi fiú 2013. május 20-án, motorozása közben figyelt fel Fertőszéplakon, az elhagyatottnak tűnő telephelyre, ahol beépített villanymotorokat talált. Egyet leszerelt, motorjával otthonába vitte, ahol a gép darabolásába kezdett. Rokonai  érdeklődésére részletesen elmesélte, miként  jutott a fémhulladékhoz. A négy gyanúsított ezt követően együtt tért vissza a telepre, ahol további motorok „gyűjtésébe” fogtak, miközben felváltva, motorral szállították el a lopott gépeket.

A rendőrök a 17 éves tinédzsert és 36 éves nagynénjét a menekülésük közben, Fertőendréd előtt fogták el, míg további két társukat vitnyédi otthonukból állították elő. A négy gyanúsított ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Soproni Rendőrkapitányság.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik