Belföld

Meglepően sok eladót keresnek a trafikokba

trafik (trafik)
trafik (trafik)

Cigiárusokért indítottak „hadjáratot"a leendő trafikosok. Sokat keresnek, lehetőleg tartósan munkanélkülieket.

Meglepően sok eladói állást hirdetnek az egyik álláskereső oldalon, ráadásul egytől egyik „dohányárudai eladó” megnevezéssel.

Egy mohácsi pozíció kivételével mindegyik teljes munkaidős állást kínál. A baranyai településen 57 ezer forintot adnának a leendő munkatársnak a négyórás melóért (határozatlan időre), aki lehetőleg mohácsi lakos legyen, a foglalkoztató óhaja szerint.

Van, aki nem köti ki, hogy gyakorlatot szerzett legyen a jelentkező, más elvárja, hogy 1-2 évet eladóként is dolgozó jelentkező próbálkozzon, és a gyakorlott pénztárgéphasználat sem hátrány.

Egy XIX. kerületi trafik üzemeltetője kereskedelmi végzettséget kér, és vagy tartós munkakeresőben vagy megváltozott munkaképességű munkatársban gondolkodik. 98 ezer forintot kereshetne az illető, csakúgy, mint egy másik XIX. kerületi trafikban, ahol már előnyben vannak a tartós munkanélküliek.


Fotó: MTI

A bajai (!) Szikra Trafik Bt. a főváros XXI. kerületébe keres embert, aki 114 ezer forint felett vihetne haza.

A pécsi Szigeti Luca semmilyen követelményt nem határozott meg a hirdetésében a gyakorlati időre vonatkozóan, csak a kereskedelmi végzettség, a megbízhatóság, a jó kommunikációs képesség és a számítástechnikai ismeretek legyenek meg, na meg a lojalitás (108-120 ezer forintért).

A gyáli Szerencsés Trafik Kft. (micsoda beszélő név!) online terminálkezelői bizonyítványt kér MX típusra, alighanem a lottózás állhat a háttérben.

Az egyik salgótarjáni trafik esetében a munkavégzés több helyen történik majd, feltételezhetően a trafikos több koncessziót is nyert, egy másik nógrádi cég (Tűzsugár Bt.) az Első munkahely garancia programot említi a hirdetésében.

Sopronban elvárás a minimum három hónapos nyilvántartott álláskeresői státusz vagy a megváltozott munkaképesség (ez állami támogatással jár), na meg németül sem árt tudni az osztrák vendégek miatt. Hasonló megfontolásból Biharkeresztesen román nyelvtudást várnak el a leendő munkatárstól.

A trafikok elosztásának visszásságairól a trafikmutyi.cafeblog.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik