Belföld

Egymillió forintot kaszáltak Simicskáék az állami párválasztó bulival

A budapesti rendezvény reklámozására a Mahir Cityposter Kft.-vel szerződtek körülbelül egymillió forint értékben - tudtuk meg.

A kormány 10 millió forintot költ a Szabad egy táncra? című párválasztó eseményre, amelyet országszerte 10 helyszínen rendeznek meg. Az egyre kínosabbá váló eseményről bővebben itt olvashat.

Az EMMI szociális- és családügyi államtitkársága kérdésünkre azt közölte, a Botafogó Szabadidő-, Sport és Kulturális Szolgáltató Egyesülettel szerződtek 10 millió forintért a tíz helyszínen megrendezésre kerülő bulira.

A Hír24 megkereste az egyesület vezetőjét, hogy megtudjuk, ők kiknek fizettek, és mennyit. Dalotti Tibor ígéretet tett arra, hogy átküldi a részletes listát, amelyből ez kiderül.

Dalotti előljáróban annyit azért elárult, hogy a vidéki helyszíneken egységesen a tánchoz kapcsolódó szervezetekkel kötöttek szerződést, akik a helyi szervezést aztán a továbbiakban maguk folytatták. A budapesti rendezvény részleteiről elmondta, a fellépő táncegyüttesek, a színpadtechnika és a területhasználati díj került pénzbe, valamint a reklám.

“Ezenkívül még a Táncszínház háttérintézményként való használatáért fizettünk. A fellépő együttesek mindannyian szívesen és a piaci ár alatt vállalták a fellépést, mert mindannyian teljes mértékben egyetértettek a rendezvény céljával” – tette hozzá.

Mint megtudtuk, a budapesti rendezvény reklámozására a Mahir Cityposter Kft.-vel szerződtek, nagyságrendileg egymillió forint értékben. A Mahir Cityposter egyik tulajdonosa a Simicska Lajos által vezetett és áttételesen részben tulajdonolt Mahir Zrt.

Az állami megrendelésekkel jócskán megtámogatott Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz köthető cégek 2011-ben és 2012-ben tulajdonosaiknak 8 milliárd forint tiszta hasznot, mondhatni, fizetést termeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik