Belföld

Egy az egyben lenyúlták az Összetartozás Dalát

Nemcsak a dal ötletét, hanem a honlapot és a kottát is lopták – legalábbis ezt állítja Bolyki György a blogjában.

A zenész indulatos bejegyzésére a cink.hu hívta fel a figyelmet. Bolyki azt írja, a Barackfa – Az Összetartozás dala egyik szerzőjeként feltüntetett Bársony Bálintnak testvére, Bolyki Balázs mesélt tervéről, miszerint szeretné megénekeltetni az egész országot egy közös dallal, hogy „az éneklésen keresztül elkezdődjön egy újfajta közösségépítés sok szenvedést látott kis hazánkban”. Mivel jóban volt Bársonnyal, részletesen vázolta neki ötletét, sőt állítólag már a próbákat is megkezdték.

Néhány nappal később azonban a Sztár Jam Session alkalmával Bársony Bálint kiállt a zenészek elé, és már sajátjaként tálalta az ötletet: ” Azt is elmondta, hogy szeretné bevonni a legkisebb falvak lakóit is, sőt, az országhatáron kívül élőket is a nagy nemzeti együtténeklésbe. Majd ott helyben felkérte a Bolyki Soul&Gospel Kórust, csatlakozzon kezdeményezéséhez, és reményét fejezte ki, hogy mások is mellé állnak” – olvasható a blogon.

Bolykiék „köpni-nyelni nem tudtak”. “Nem vagyunk indulatos csávók, de ez akkora pofátlanság volt, hogy Balival tíz percre eltűntünk a színről, nehogy valakinek valami csúnyát mondjunk.”

Bolyki azt állítja, nemcsak az együtténeklés ötletét nyúlták le tőlük, hanem a honlapét is, letölthető kottával és közmédiás karaokéval.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a nemzeti összetartozás napjának zeneszáma, azaz az Összetartozás dala; a szerdán Budapesten bemutatott dalhoz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a június 4-i nemzeti emléknapon közös éneklést is szervez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik