Belföld

Nincs érettségije a komondoros Baloghnak

Balogh-Jozsef(3)(1)(960x640).jpg (Balogh József)
Balogh-Jozsef(3)(1)(960x640).jpg (Balogh József)

Balla Gergő, Balogh József, Wittner Mária, Hirt Ferenc, Zagyva György, Pócs János - országgyűlési képviselők, akik érettségi nélkül szereztek mandátumot 2010-ben.

Az eduline.hu összegyűjtötte azokat a politikusokat, akik kihagyták a középiskolai záróvizsgát, és soha nem szereztek érettségit. Többségük szakiskolai végzettségének megfelelő munkakörben dolgozott a parlamenti munka előtt.

Nem maturált például Balla Gergő jobbikos országgyűlési képviselő, aki – a parlament oldalán közzétett önéletrajza szerint – gépi forgácsoló-esztergályos szakképesítést szerzett, dolgozott többek között a Tiszai Vegyi Kombinát Rt.-nél, jelenleg pedig egy karbantartással foglalkozó cégnél dolgozik. 2008-ban nehézgép-kezelői vizsgát tett – hívja fel a figyelmet a portál.

Ugyancsak érettségi nélkül ül a parlament sorai között az a Balogh József, akiről élettársa korábban azt állította, brutálisan bántalmazta őt. Az akkor még fideszes – mostanra függetlenné lett –, vak komondoráról ismertté vált képviselő 1980-ban Kecskeméten, a 607. Számú Ipari Szakmunkásképző Intézetben tett mezőgazdasági gépszerelői szakvizsgát.


Fotó: Neményi Márton

A 2006 óta fideszes országgyűlési képviselő, Wittner Mária a gimnáziumot sem fejezte be, tanulmányait félbehagyva gyors- és gépíróként, varrodában, majd takarítónőként dolgozott.

Hirt Ferenc fideszes képviselő érettségi helyett a szekszárdi 505. sz. Ipari és Szakmunkásképző Iskolában szerzett szakmunkás-bizonyítványt 1985-ben, majd villanyszerelőként helyezkedett el. Jelenleg saját vállalkozásait vezeti. Ugyancsak villanyszerelőként végzett a jobbikos Zagyva György Gyula is, aki 1993-ban Egerben, a Bornemissza Gergely Szakképzési Intézetben tett vizsgát.

A sort a fideszes Pócs János zárja, aki a Hatvani Szakmunkás Iskola padjait koptatta diákként. Egy állateledelgyártó cég továbbforgalmazója, emellett dinnyeexporttal foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik