Belföld

Indul a fővárosi dugószezon

Dugó (Dugó)
Dugó (Dugó)

Hosszú hónapokig számolni kell torlódásokra Budapesten, mert még ősszel is lesznek nagy útfelújítások.

Tervezési és közbeszerzési problémák miatt főként budai utakat csak október elején kezdenek rendbetenni. Az 1. ,2., 3., és a 23. kerületben csúszik a felújítás – írja a Napi Gazdaság.

A lap emlékezetet, hogy a BKK tavaly azt ígérte, az idén már nem lesz ősszel kezdődő felújítás, mivel már tavaly megvolt a lista, hol van szükség forgalomkorlátozással járó munkára, lett volna idő a szervezésre.


Fotó: Kummer János

Május elején kezdődött meg a Szépvölgyi út felújítása, és várhatóan május 31-re már új útfelület fogadja az arra járókat. Szintén folynak a munkálatok a XIV. kerületi Thököly út−Hungária körúti csomópontban. A nyári időszakban folytatódik a budai Várban a várbusz útvonalának felújítása, illetve a már megkezdődött buszmegálló-felújítási program is, ez városszerte hatvan helyszínt érint. Ugyancsak nyáron újítják fel az IV. kerületi Iglói utca egy részét, a X. kerületi Élessarkot; a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác utat a Mexikói út és a Csáktornya park között; a Thököly utat a Hernád utca és a Dózsa György út között, valamint a Sporttelep utca és Erdősor utca csomópontban körforgalmat építenek – emlékeztet a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik