Belföld

Milliókat fizetett Giró-Szászéknak a csepeli önkormányzat is

A trafikosnak állt Palcsó Tamás szerződései után kutatva érdekes dologra bukkantunk a csepeli önkormányzat honlapján.

A nettó 5 millió forintot meghaladó, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. által kötött szerződések listáján rögtön a második sorban a Giró Szász és Társai Ügyvédi Irodát pillantottuk meg. A cég Giró-Szász András kormányszóvivő unokabátyjáé.

A céggel 2011 áprilisában kötöttek szerződést jogi feladatok ellátására, jogi tanácsadásra, a szerződés még mindig él. A táblázat alapján a szerződés nettó értéke 450 ezer forint + 425 ezer forint/hó.

Megpróbáltuk telefonon elérni az önkormányzat sajtóosztályát, hogy eddig egészen pontosan hány millió forintot fizettek ki a cégnek, ám többszöri megkeresésünkre sem reagáltak. Egyelőre nem válaszolt e-mailben feltett kérdésünkre Németh Szilárd polgármester sem.

21 millió?

Ha a táblázatot vesszük alapul, akkor a cégnek havi 875 ezer forintot fizetnek, immáron 24 hónapja. Ez annyit jelent, hogy Giró-Szászék már 21 millió forinthoz jutottak a rezsicsökkentésről ismert Németh Szilárd kerületétől, Csepeltől.

Amint arról a 444.hu beszámolt, a kormányszóvivő unokabátyjának cége a Fidesz-frakciótól is kapott pénzt, a párttól eddig 10 millió forinthoz jutott a rokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik