Belföld

Egy szál virág a hőseinkért

Buthy Lilla

2013. 05. 22. 09:12

Szeretnénk, ha mindenki egy szál virág jelképes megvásárlásával támogatná azokat, akik a hazáért harcoltak és még velünk élnek, valamint azon hősök sírjainak gondozását és felújítását is, akik már nincsenek közöttünk – mondta Vargha Tamás Székesfehérváron május 21-én.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az előbbi gondolattal indította el a „Mind egy szálig” elnevezésű jótékonysági gyűjtést. A kampány jelképe a székesfehérvári diákok által készített pünkösdi rózsa-írja a Honvédelem.hu.

Az előkészítésben az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Tolnai Utcai Általános Iskola, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakképző Iskola diákjai, valamint a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakói vettek részt, akiket az intézmények vezetői képviseltek. A diákok felkészítését Horváth Hella székesfehérvári origami-művész végezte.

Székesfehérvár polgárai jótékony adományokkal támogathatják a nemes ügyet a városban kihelyezett standoknál május 26-ig. A cserébe kapott pünkösdi rózsát – tiszteletük jeléül – elhelyezhetik a Hősök terén található katonai emlékműnél.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(Original Caption) Supporting the U.S. Army northern area command's March of Dimes is Private Nick Clooney, brother of singer Rosemary Clooney. He is a disc jockey for the Armed Forces network "Platter Parade," broadcast yearly in support of the campaign to raise funds for the fight against infantile paralysis.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.