Belföld

Akciós tűzifát árult az interneten a csaló

A Kisalföldi Erdőgazdaság tulajdonát képező kivágott fákat „akciós tűzifaként” az interneten hirdette megvételre egy 36 éves férfi.

Az akácfát sajátjaként, köbméterét tizenkétezer forintért kínálta eladásra, az üzletet telefonon bonyolította. A vásárlók a rönkök elszállításakor semmilyen engedélyt, és számlát sem kértek.

2013. május 18-án reggel kilenc órakor érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Nagyszentjános külterületén a Kisalföldi Erdőgazdaság által kivágott és felhalmozott akácfát homlokrakodóval egy pótkocsis járműre pakolják. A körzeti megbízott a helyszínen igazoltatta a két férfit, akik elmondták, hogy egy internetes hirdetés kapcsán, előzetes megállapodás alapján szállítják el a rönköket.

A további eljárás során a rendőrök elfogták azt a 36 éves pápai illetőségű férfit, aki az „akciós tűzifát” sajátjaként kínálta eladásra. Ó. Gábor gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, korábban két vevőnek adott el akácfát az erdőből, közel négyszázezer forintot fizettek neki, számlát egyikük sem kért.

A Győri Rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó üzletszerű csalás megalapozott gyanúja miatt folytatja ellene a nyomozást. A férfi azt is elismerte, hogy a Pápai Rendőrkapitányságon falopásos csalás, a Pannonhalmi Rendőrőrsön lakásbetörtés miatt folyik ellene büntetőeljárás. A bűncselekménnyel okozott kár mintegy másfélmillió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik