Belföld

Kezdődik: szűkítik a Mosoni-Duna medrét Győrnél

A túlszélesedett medert három méter széles kőpadka kiépítésével keskenyítik a folyó győri területén, így a folyó mentén is lehetőség nyílik a jövőben a közlekedésre.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy júniustól megkezdődnek Győr belterületén a vízparti munkálatok: A kivitelező az Iparcsatorna torkolatától a Püspökerdei átvágásig veszi munka alá a területet, ezen a szakaszon várhatóan 2013 októberéig fejezik be az építési munkákat.

A Mosoni-Duna révfalui oldalán az Aranypart I.-es strand és a Víztükör utca közötti, a belvárosi oldalán a GYÁÉV csónakház és a Széchenyi híd közötti szakaszokon a helyenként túlszélesedett medert szűkítik. 1,5-3 méter szélességben víz közeli padkát építenek, mely lehetőséget nyújt a költséghatékonyabb fenntartásra, valamint a lakosságnak hosszirányban is alkalma lesz a víz közeli közlekedésre.

A fent említett szakasz teljes hosszában lábazati kőszórásra épült kőburkolatot alakítanak ki. Az Aranypart strand feletti szakaszon lankás partszakaszt építenek.

Az érintett szakaszokon a vízi közlekedők fokozott figyelemét kérik, s hogy ne a megszokott gyakorlat szerint használják a vízi útvonalakat a Mosoni-Duna és Lajta-folyó érintett szakaszain.

(Forrás: gyor.hu)

 

 

A munkavégzéssel járó esetleges kellemetlenségekért (látogatás korlátozása, zajhatás, gépek közlekedése, esetleges sárfelhordás) az ÉDUVIZIG az érintett szakaszok környezetében élő és a vízpartot látogató lakosság szíves megértését és türelmét kéri. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) ezúton is tájékoztatja szerződéses partnereit, a vizeken fenntartott úszóművek tulajdonosait (vízi sportegyesületeket, horgászegyesületeket és hajó kikötő tulajdonosokat), hogy a kivitelező vízállástól függően megkezdi az említett szakaszokon az építési munkálatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik