Belföld

Kétszázezret fizethet, aki nem postázza keddig az adóbevallást

Rohamra számítanak a postahivatalokban, mivel május 21-én jár le az adóbevallás beküldésének határideje. Minden negyedik ember az utolsó pillanatra hagyta a bevallást.

Tömegre és sorban állásra kell készülni a forgalmasabb postahivatalokban, emiatt több intézményben hosszabbított nyitvatartás lesz, helyenként éjfélig várják az ügyfeleket.

Sokan voltak az ügyfélszolgálatokon a hosszú hétvége előtti utolsó munkanapon, azonban még így is csak az adózók háromnegyede küldte el bevallását az ünnepek előtt. Zárva voltak azonban a posták és az ügyfélszolgálatok is pünkösdkor, aszabály szerint május huszadika lenne a bevallási határidő, de idén az ünnep miatt egy nappal később, kedd éjfélig lehet leadni.

Rohamra számítanak az adóhatóságnál kedden, nagyjából egymillióan hagyták ugyanis az utolsó pillanatra az adóbevallást. Az adóhatóság azt kéri, aki tudja, elektronikus úton küldje bevallását.

Németh Gabriella, a NAV Közép-magyarországi Adó Főigazgatóság szóvivője elmondta: a tavalyihoz képest jelentősen kevesebb személyi jövedelemadó-bevallás érkezett. Mint mondta, az adóhatóságnál segítik a bevallás kitöltétését, ugyanakkor az áltralános a tájékoztató rendszer is egészen este 8 óráig áll az adózók rendelkezésére.

Kedden nyitva lesznek az adóhatóság ügyfélszolgálatai is amegyeszékhelyeken és a legtöbb nagyvárosban este hatig, a szokásos délutáni zárás helyett, Budapesten pedig négy központi ügyfélszolálaton kedden este nyolcig fogadják az ügyfeleket – írja a hirado.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik