Belföld

Logisztikai központ és árubemutató csarnok Bordányban

A majd negyven milliós beruházás a mórahalmi települések mindegyikét érinti.

Tanács Gábor bordányi polgármester és B. Nagy László kormánymegbízott adja át május 20-án, hétfőn 10 órától a tanyafejlesztési pályázat keretében felújított Kistemplomtanya teret Bordányban. A program keretében a tanyai termelőtől a vevőig fogja vinni az árut majd az a mozgó bolt, amelynek létrehozására és a raktár, hűtő megépítésére 39 millió forintot nyert Bordány, 8 másik településsel közösen.

A tanyafejlesztési program 205 nyertes pályázója közül 49 Csongrád megyei. Több mint négyszáz pályázatot adtak be a tanyafejlesztési programra, 2 milliárd 749 millió forint támogatási igénnyel, a szétosztható keretösszeg azonban 1,5 milliárd forint volt. Csongrád megyéből 20 önkormányzati vagy társulási igényt támogatott a tárcavezető, és 29 tanyai gazdaság fejlesztését segítette.

A legnagyobb összeget Bordány pályázata nyerte el: 39 millió 852 ezer forintot, tanyai termékek piacra juttatásához.

„Ez a beruházás a mórahalmi kistérség mind a 9 települését érinti”– mondta el Tanács Gábor bordányi polgármester.

„Ez lényegében egy mozgó bolt lesz, amely eljuttatja a tanyai családi gazdaságokban megtermelt termékeket a vásárlóhoz. Tartozik hozzá hűtővel és átrakodóval rendelkező logisztikai bázis és szegedi raktározási lehetőség is. Azt gondoljuk, ez elősegíti a régi háztáji gazdálkodás újbóli fejlődését, és a cél az lenne, hogy a mi rendszerünkbe bekerülő termelők közül többen megerősödhessenek annyira, hogy idővel önállóan juttassák el a piacra árujukat”– fejtette ki a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik