Belföld

Zsiráfbébi született Budapesten

Zsirafborju-szuletett-Budapesten(960x640).jpg (zsiráf, )
Zsirafborju-szuletett-Budapesten(960x640).jpg (zsiráf, )

A zsiráfborjú szombat reggel jött világra. Az „apróság” nagyjából 170 centi magas, de azt még nem tudni, hogy hím vagy nőstény.

A zsiráf az első kicsinye Sandrának, a Fővárosi Állat- és Növénykert hatéves zsiráfjának, és épp május 18-án, Alexandra-napon született – írja az Index. Az állat néhány órával világra jövetele után már lábra is állt, és azóta rendesen táplálkozik. Ez azért is fontos, mert az állatkert többi nőstény zsiráfjával ellentétben Sandra még tapasztalatlannak számít, hiszen ez volt az első ellése.

Azt még nem sikerült meglesni, hogy a jövevény pontosan milyen nemű, de a gondozók szerint ránézésre valószínűleg nőstényről van szó.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az anyazsiráf, Sandra 2007-ben született a Prágai Állatkertben, a nevét is ott kapta. Budapestre 2008 őszén került. Eddig azért nem született utódja, mert a nőstény zsiráfok csak négyéves korukban érik el az ivarérettséget, maga a vemhesség pedig 400-460 napig szokott tartani.

A kicsi jelenleg a Szavannaház egyik elkülönített csarnokában, a zsiráfok számára fenntartott szülőszobában tartózkodik az anyjával együtt. Mivel az első napokban teljes nyugalomra van szükségük, a közönség eddig még nem láthatta, de néhány napon belül már a látogatók is megtekinthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik