Belföld

Vigyázzon! Trükkös tolvajok Győrben

Figyelmét elterelve loptál el táskáját az autóból egy 64 éves férfinak egy áruház parkolójából.

Vásárlást követően pakolta be gépjárművébe holmiját egy 64 éves férfi Győrben. A nagyáruház parkolójából már épp indulni készült, mikor Suzukija mellé egy nagydarab, erős testalkatú férfi lépett. A vasútállomást kereste, felvilágosítást kérve a sértettől. A győri férfi autójából kiszállva, értékeit őrizetlenül hagyva magyarázta el az útvonalat a tőle segítséget kérőnek.

Mikor a gépkocsiba újra visszaült vette csak észre, hogy jobb első ülésre tett táskája készpénzével, értékeivel, személyes irataival együtt eltűnt. Az ismeretlen tolvaj mintegy nyolcvanezer forint kárt okozott a jóhiszemű sértettnek.

A Győri Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben, ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, értékeiket ne hagyják őrizetlenül az autó utasterében, „felkínálva” azt az elkövetőknek. A látható helyen hagyott értéktárgyak megszerzése nem okoz nehézséget a bűnözőknek.

A gépkocsit mindig gondosan zárják be, aktiválják a biztonsági rendszert. Ezt akkor is tegyék meg, ha csak pár másodpercre távolodnak el vagy fordítják el figyelmüket autójuktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik