Belföld

Égzengés, villámlás! Viharos lesz a péntek Győrött

Szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban számítani kell veszélyes időjárási jelenségekre: péntek késő délutántól, estétől a déli, délnyugati megyékben – először valószínűleg a Dél-Dunántúlon – kialakulhatnak intenzív zivatarok. Ezek várhatóan az este, késő este folyamán – akár rendszert alkotva – észak, északkelet felé helyeződnek – tették hozzá.

A zivatarokat viharos szél, felhőszakadás és jégeső kísérheti. Mindezek során néhol óránként 80-90 kilométer körüli széllökések is lehetnek, rövid idő alatt 25-35 milliméternyi eső is hullhat, s akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is kísérhetik.

Szombat hajnalra az északkeleti megyéket leszámítva várhatóan megnyugszik a zivatartevékenység – írta a meteorológiai szolgálat.

Pénteken a hőmérséklet napközben 22 és 28, késő este 15 és 20 Celsius-fok között valószínű. A napsütéses időben pedig az UV-sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti.

Pénteken délután, az Időkép előrejelzése szerint 21 fok várható, valamint az egész Dunántúlon zivatarok várhatók. Az esernyőt tehát semmiképp se hagyjuk otthon!

Ajánlott videó