Belföld
Szerb-magyar-civil-egyuttmukodes(960x640).jpg (Szerb-magyar civil együttműködés)

Együtt könnyebb! – Együttműködés a cégek és a civilek között

24.hu
24.hu

2013. 05. 17. 15:05

Egy évig tart Csongrád megyében az a szerb-magyar pályázati program, melynek célja, hogy hatékony együttműködést építsen ki a civil szervezetek, valamint a kis- és közép-vállalkozások között.

A határon átnyúló projekt elsődleges célja, hogy a profitorientált vállalati szférát, valamint a non-profit civil szektort közelítse egymáshoz. A szegedi nyitó konferencián B. Balogh Edit, a Talentum Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy egymás tevékenységének és lehetőségeinek megismerése után olyan közös projekteket indíthatnak a kisebb megyei cégek a partnerként jelentkező civilekkel, melyek előnyösek lehetnek mind a két fél számára.

Pontyos Tamás szakértő konkrét példákat is említett. Ha egy cég nyersanyagot, tudást, innovációt tud felajánlani a civilekenek, az nem feltétlenül adomány, ahogy ezt korábban értelmezték. A civil szervezetek önkéntesei ugyanis a maguk által hozzáadott munkával növelhetik a létrehozott termékek értékét, így az együttműködés hasznos mind a két fél számára.

A pénteki nyitó rendezvényen még csak ismerkedtek egymással a civilek és a vállalkozók. Az egyik részről például a Tappancs Alapítvány, a Szabadkai Katolikus Karitász Alapítvány illetve a Talentum Alapítvány, a másik oldalról többek között az Alsóvárosi Ferences Látogató Központ, a Forma1 Fitness Stúdió vagy a Boci Tejivó képviselője volt jelen. A konkrét együttműködések beindítása a következő hónapokban várható.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.