Belföld

Stohl András: a Mephistóval kezet fogtunk a nézőkkel

Stohl András (Szigetváry Zsolt)
Stohl András (Szigetváry Zsolt)

Stohl András szerint abszurd, hogy összesen tízszer fog lemenni a Mephisto.

„Folyamatosan ott volt a fejünkben, milyen abszurd, hogy összesen tízszer fog lemenni egy ekkora munka – mert most nemcsak én, hanem mindenki igazán odarakta magát. Itt egy nyiffanás nem volt, semmi nyafogás, hogy jaj, minek szenvedünk ezzel ennyit, ha úgyis csak párszor játsszuk. Mert a Mephistóról mindenki tudta, hogy végül ezzel fogunk majd kezet a nézőinkkel” – mondta Stohl András az utolsó nemzetis Alföldi-rendezésről a Magyar Narancsnak.

A darab főszereplője elismerte a lap kérdésére, hogy egyfajta höfgeni dilemma volt, hogy marad-e Vidnyánszky Attila új Nemzetijében vagy távozik. „Az ember elgondolkozik ezen, hogy merre épül a karrierje, mit tud bevállalni, mivel tud egyetérteni” – mondta. Ugyanakkor hozzátette, hogy most még csak találgatni lehet milyen színházat csinál az új igazgató, ezért „fölösleges lenne előre pocskondiázni”.


A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Stohl emlékeztet arra, hogy egy darabig úgy tűnt, hogy sikerülhet valahol együtt tartani a mostani nemzetis csapatot, végül mégis szétszéledtek a színészek. Ugyanakkor a Vígben az első előadást, a Danton halálát Alföldi rendezi, amiben együtt játszhat László Zsolttal és Hevér Gáborral.

Úgy tudja, hogy Vidnyánszky Attila négy darabot tart meg a Nemzeti Színház jelenlegi repertoárjából, s ezek között van a Bányavirág is, úgyhogy elképzelhető, hogy játszik időnként az új Nemzetiben is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik