Belföld

Mit tegyünk, ha állatkínzást látunk?

Kutya (kutya)
Kutya (kutya)

Folytatódik szombaton a „Fehérvári Állatotthon – közelebb a polgárokhoz” című tájékoztató, adománygyűjtő és az örökbefogadást támogató programsorozat az Alba Plaza előtti téren. Ezúttal az állattartási bejelentésekről, az állatkínzásokról kérhetnek tájékoztatást az érdeklődők az önkéntesektől és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársától.

Az összesen hat alkalomból álló „Fehérvári Állatotthon – közelebb a polgárokhoz” című programsorozat áprilisban indult Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Plaza támogatásával. A menhely önkéntesei minden hónap egy-egy szombatján, saját pavilonnal kitelepülnek a bevásárlóközpont előtti térre, szakértők bevonásával egy-egy megadott témakörben tájékoztatást nyújtanak a polgároknak, és nem utolsó sorban adományokat gyűjtenek a létesítmény és az árva állatok támogatására.

A sorozat második programjára május 18-án, szombaton 10.00 órától kerül sor. Ezúttal az állatkínzások, az állattartási bejelentések állnak a központban. Bárki, akinek kérdése van a témában, vagy konkrét segítségnyújtásra van szüksége, felkeresheti a pavilont. A program vendége lesz 10.30 és 12.30 óra között Juhász Károly őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs referense, aki az önkéntesek mellett segíti a tanácsadást. A sorozat keretében lehetőség nyílik az Állatotthon támogatására. Az áprilisi nyitó programon jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze, erre számítanak most is! Sokat segíthetnek azok, akik készpénzzel, száraz eledellel hozzájárulnak a Takarodó úti létesítmény sikeres működtetéséhez, a menhelyen jelenleg 165 kutyának és 58 cicának viselik gondját. A látogatók a helyszínen élőben megismerkedhetnek néhány örökbefogadásra váró állattal is.

A sorozat június 29-én, július 27-én, augusztus 24-én és szeptember 28-án folytatódik. Továbbá június 2-án, vasárnap kerül sor az év egyik legkiemelkedőbb eseményére a Fehérvári Állatotthonban. A Nyílt Napon színes programokkal, bemutatókkal, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, értékes tombolával és sok egyéb mással várják az állatbarát gyerekeket, felnőtteket, családokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik