Belföld

Fémtolvaj családot kaptak el Mosonmagyaróváron

A vasúti sínek mentén, egy kézikocsival szállították el az összegyűjtött több tucat radiátort és más fémhulladékokat azok a tolvajok, akik apránkét tették készpénzzé „gyűjteményüket”. A közeli hulladékudvarban adták le a vasárut.

Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére 2013. május 14-én, hogy Mosonmagyaróvár külterületén, egy nagyvállalat zárt épületébe törtek be ismeretlenek és radiátorokat, fémtárgyakat, tulajdonítottak el. A falban futó vezetékeket is megrongálták. Egy elkövetőt a helyszínen tartanak vissza.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 35 éves mosonmagyaróvári asszony férjével és annak hajléktalan barátjával először május elején tört be a vállalt régi, körbekerített zárt épületébe. Azóta „dézsmálták” az ott talált radiátorokat és fémhulladékokat. Az elszállítással sem bajlódtak. Az árut kézikocsira pakolták, majd gyalogosan vágtak neki a közeli hulladékudvarnak, ahol a gyűjtött fémet értékesítették. Mintegy harminc radiátor és különböző fémhulladékok írhatók számlájukra, mellyel több százezer forint kárt okoztak a telephely tulajdonosának.

A fuvarozó trióról lebukásuk előtt egy órával korábban már érkezett bejelentés, amint a sínek mentén haladtak a lopott értékekkel.

Ellenük lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik